Informationsfilm på arabiska

Rikstäckande LSS Assistans med sina cirka 480 anställda är välkänd inom branschen för sin mångfald bland såväl brukare som personliga assistenter.

Arabiska är en av Sveriges mest talade språk, och många av våra brukare, assistenter och människor som är i behov av assistans i Sverige är just arabisktalande.
Vi har precis blivit färdiga med en informationsfilm på arabiska som enkelt och tydligt förklarar vad LSS är, vilka fördelar LSS erbjuder och hur vi på LSS Assistans kan hjälpa arabisktalande brukare och deras anhöriga.

Det är vår övertygelse att fler människor har behov av personlig assistans än vad vi ser idag. En förklaring är språket som är ett hinder för många, då ansökningar och den byråkratiska processen sker på svenska, ett språk som tyvärr inte behärskas obehindrat av alla.

Vår informationsvideo på arabiska ihop med våra tolkar och personliga assistenter som alla talar arabiska, är ett viktigt verktyg i vår kamp att hjälpa alla människor med funktionsnedsättningar, oavsett modersmål.