Personlig assistans i Göteborg

Bor du i Göteborg med omnejd och är i behov av personlig assistans? Då kan du med fördel vända dig till oss på LSS Assistans. Vi arbetar dagligen och med hela vårt hjärta för din skull, för att underlätta all hantering av personlig assistans och göra det administrativa så smidigt för dig som möjligt. Vårt arbete går ut på att underlätta så mycket som möjligt i din vardag.

Kom enkelt i kontakt med oss genom att fylla i formuläret ovanför.

Personlig assistans Göteborg

Från ansökan till din egen assistent i Göteborg

Att få tillgång till hjälp av en personlig assistent är inte gjort i en handvändning. Du behöver uppfylla vissa kriterier, göra en korrekt ansökan och vänta in ett beslut. Om du får din ansökan beviljad så startar arbetet med att hitta en assistent som både är kompetent för uppgiften och där personkemin stämmer. LSS Assistans har sitt huvudkontor i Göteborg men är verksam i hela landet. Vi är specialister på området LSS och personlig assistans och hjälper dagligen mängder av kunder med allt ifrån att rätta ut frågetecken till att vara ett stöd i ansökningsprocessen och så klart – rekrytera, utbilda och matcha rätt assistenter med våra kunder. Tack vare vår solida erfarenhet kan du känna dig trygg med vår administrativa och juridiska hjälp. När det kommer till att hitta en personlig assistent som passar just dina behov har vi ett starkt vinnande koncept.

Du bestämmer hur din assistans utformas

Som kund är det du som vet vad du behöver. Därför är det du som avgör i fråga om hur din assistans ska utformas. Vi är flexibla för vi vet att våra kunder har full förmåga att själva avgöra assistansen utifrån de egna individuella behoven och önskemålen. Om du inte vill ha en personlig assistent utifrån så fungerar det utmärkt att genom oss anlita en anhörig, så kallad anhörigassistans. Vi på LSS Assistans jobbar hårt med vår etiska värdegrund som ska spegla sig i alla relationer. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar som du som kund står som högsta beslutandeorgan över. Det är viktigt för oss att den personliga assistansen fungerar för alla parter.

Rätt till personlig assistans i Göteborg

Rätt till en personlig assistent har du om du tillhör någon av de tre grupper som omfattas av LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, och om du efter bedömning får din ansökan beviljad. Bedömningen är omfattande och relativt tidskrävande, oftast 3-4 månader, men när du väl fått din ansökan beviljad så jobbar vi snabbt, effektivt och korrekt för att du som kund snarast ska komma igång med ditt stöd.