Personlig assistans i Malmö

Personlig assistans innebär att man får hjälp av en personlig assistent. Assistenten underlättar och ger stöd för att klara av vardagen och allt som hör till. För att bli berättigad till personlig assistans behöver man skicka in en ansökan till Försäkringskassan eller kommunen, som gör bedömningen om personen uppfyller kriterierna för LSS och hur behovet ser ut.

Om du bor i Malmö så kan du få hjälp av LSS Assistans med allt från ansökan till att organisera hjälpen när ansökan blivit beviljad. LSS Assistans är ett företag som verkar som assistansanordnare med fokus på varje individs egna önskemål och behov.

Vill du bli kund? Fyll i formuläret ovanför så återkommer vi så snart vi kan.

Personlig assistans Malmö

Assistans i Malmö

LSS Assistans är en rikstäckande organisation med verksamhet över hela Sverige, bland annat i Malmö som också en av våra större verksamhetsområden i Sverige. LSS Assistans rekryterar och utbildar personliga assistenter för barn och vuxna med olika typer av funktionshinder, och låter sen kunden vara den som styr över utformningen av assistansen. Konceptet med att låta kunden själv, med hjälp av företaget, bestämma och utforma sin assistans visade sig snabbt bli väldigt populärt. Vi på LSS Assistans är stolta förebilder inom assistansen i Sverige, där vi anser att kunden är den som bäst vet hur behovet ser ut. Vi vet att våra kunder har en förmåga att själva avgöra vad som fungerar bäst utifrån behov och önskemål.

Stöd hela vägen

Hos LSS Assistans får kunden stöd hela vägen från att behovet dyker upp till att hjälpen finns där. Vi ger dig som kund svar på dina frågor och hjälper till vid utformningen av ansökan, den så kallade behovsbeskrivningen, vilka eventuella intyg som ska med och vart ansökan ska skickas. Vi står med både skrivhjälp och juridisk hjälp för våra kunder och finns där även vid olika typer av myndighetskontakter. När du fått en eventuell ansökan godkänd så hjälper vi dig att hitta en passande assistent och organisera det administrativa runt omkring. Tack vare oss kan du som boende i eller runt Malmö få bästa tänkbara hjälp med personlig assistans!

Vad gör en assistent?

En personlig assistent kan hjälpa till med vardagliga bestyr i hemmet som matlagning, att komma upp på morgonen, klä på kläder, den personliga hygienen och så vidare. Assistenten kan även följa med utanför hemmet och verka som stöd vid besök hos myndigheter och företag, följa med att handla eller delta vid fritidsintressen. Hur dagarna ser ut formas utifrån kundens behov av stöd. Syftet med LSS som berättigar till särskilda insatser som exempelvis personlig assistans är att personer med handikapp eller funktionshinder ska kunna leva ett gott liv med hjälp av den extra hjälpen. Läs mer om våra personliga assistenter här.